Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

COVID-19 ellenanyag teszt (IgG N)

A VIZSGÁLAT ÁRA: 5.900 Ft*

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA

SARS-CoV-2 IgG nukleokapszid (N) fehérje elleni magas affinitású antitestek kimutatására szolgáló ellenanyagszint-vizsgálat (vérből).

Ellenanyag tesztünk pozitív eredménye igazolja, hogy a szervezetben az új koronavírus elleni ellenanyag jelen van, így a lelete felhasználható a védettségi igazolvány igénylésénél a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet alapján.

COVID FERTŐZÉS UTÁNI ELLENANYAG TESZT

Ez a szerológiai vizsgálat az immunrendszernek a fertőzésére adott válaszát, a pandémiát okozó koronavírus (SARS-CoV-2 vírus) Nukleokapszid („N”) proteinje ellen termelődött ellenanyagot mutatja ki. Tehát alkalmas a már korábban lezajlott fertőzés kimutatására, illetve alkalmas az olyan emberek kiszűrésére is, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

Bizonyos védőoltások esetében (a teljes vírust elölt formában tartalmazó oltásoknál) a vizsgálat pozitív eredményt adhat, amennyiben a szervezet immunrendszere az oltás eredményeként az „N” protein ellen is antitesteket termel.

Bármi legyen is a vizsgálat eredménye, továbbra is követni kell a kijárási és szociális korlátozásokra vonatkozó, jogszabályban előírt rendelkezéseket a fertőzés terjedésének megelőzése érdekében, a tesztek eredménye ugyanis nem mentesít ezek betartása alól.

A vizsgálat nem alkalmazható a következő esetek megválaszolására:

  • Aktuális fertőzőképesség meghatározása – ehhez PCR–vizsgálat szükséges!
  • Nem különíti el a korábban lezajlott infekciót az éppen aktívan zajló fertőzéstől!

Hogyan kell készülni a mintavételre? 
A tesztnek nincs előfeltétele. Nyugodtan lehet előtte ételt és italt fogyasztani, illetve nincs egyéb kizáró tényezője sem. Vizsgálatunkra az általános vérvételi feltételek vonatkoznak.

Mintavétel módja: vénás vérvétel (vénapunkció) (nem szükséges éhgyomorra)

Minta típusa: savó, natív vér

Specificitás, szenzitivitás a tesztleírás alapján: specificitás 99,55%, érzékenység a tünetek megjelenése után 15 nappal 99,37%, a PCR–pozitivitás után 15 nappal 98,81%

Eredmény kiadása: 6-8 órán belül

COVID-19 FERTŐZÉS UTÁNI ELLENANYAG TESZT vizsgálati eredményének értelmezése:
IgG N teszt, vagyis a nukleokapszid fehérje elleni antitest-szint vizsgálata egy kvalitatív mérés, ezért a leleten szerepel vagy a POZITÍV vagy a NEGATÍV szó, illetve zárójelben (…COI) egy számszerű érték, ami az antitest szintet, azok mértékét mutatja.

A referencia tartomány >1 érték esetén tekinti pozitívnak az antitest szintet, <1 pedig negatívnak.

  • Pozitív az eredmény, ha a SARS-CoV-2 vírus elleni ellenanyag határérték feletti szinten kimutatható. A vizsgált páciens szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van.
    Az IgG N pozitív eredmény választ ad arra, hogy valaki átesett-e a koronavírus fertőzésen, vagy esetleg a kínai vakcina után alakult ki kellő mennyiségű antitest a szervezetében. Ha valaki kínai oltást kapott, vagy más legyengített kórokozón alapuló technikával készült oltást, már nem tudjuk megmondani biztosra, hogy átesett-e a fertőzésen, mert az oltás hatással lesz az antitestek számára.
  • Negatív az eredmény, ha a SARS-CoV-2 vírus elleni ellenanyag határérték alatt van. A vizsgált páciens szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag nincs jelen.

A teszteredményeinken magyar és (díjmentesen) angol nyelven egyaránt feltüntetésre kerülnek az információk és az eredmények.

 

A VIZSGÁLAT AKCIÓS ÁRA: 5.900 Ft

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA

Kérjen kombinált COVID-19 antitest tesztet (SARS-CoV-2 tüske-fehérje (S) és nukleokapszid (N) elleni antitestek vizsgálata), amivel nem csak oltása hatékonyságát ismerheti meg, hanem egyben azt is, hogy volt-e már korábban vírusfertőzött!

COVID-19 kombinált ellenanyag tesztünk ára most csak 11.800 Ft, mely tartalmazza mind az IgG S és IgG N antitestek vizsgálatát is!

*Laborvizsgálataink esetében a vizsgálati díjon felül 2000 Ft vérvételi és/vagy mintakezelési díjat számolunk fel.