Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ÉTELINTOLERANCIA VIZSGÁLAT
(108-as táplálék panel)

AKCIÓ! MOST AJÁNDÉK EXTRA SZŰRŐCSOMAGGAL!

A VIZSGÁLAT BEVEZETŐ ÁRA: 46.990 FT

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA

Az ételintolerancia mára már népbetegségnek számít, az európai lakosság több mint 40%-ánál okoz problémát. A betegség oka, hogy a bélfal funkciója megváltozik, áteresztőképessége fokozódik, melynek következtében a táplálékot alkotó molekulák a keringésbe jutnak és az IgG ellenanyagok megjelenése különféle tüneteket vált ki.

Mi a különbség az ételintolerancia és étel allergia között?

Az ételintolerancia okozta tünetekért az emésztőrendszer elégtelen működése felel (bélfal fokozott áteresztőképessége), míg az ételallergia mögött az immunrendszer kóros/hibás működése áll.

Az ételallergia kialakulása nem függ az elfogyasztott étel mennyiségétől. A tünetek az étel fogyasztását követően azonnal kialakulnak és súlyos lefolyású allergiás reakciót válthatnak ki, ezért sokkal veszélyesebb mint az ételintolerancia. Az ételintolerancia tünetei sokkal lassabban alakulnak ki, a tünetek az étel fogyasztását követően néhány órán, vagy akár napon belül jelentkeznek. A jelentkező tünetek súlyossága az elfogyasztott élelmiszer mennyiségétől függ.

Mi áll az ételintolerancia mögött és milyen tünetek jelentkezhetnek?

Az ételintolerancia kialakulása mögött bélműködési problémák állnak elsősorban. A tünetek ebből kifolyólag nagyon változatosak lehetnek. Legjellemzőbb tünetek a haspuffadás, hasmenés. Kísérő tünetként jelentkezhet még szénanátha, fejfájás, fáradékonyság, ízületi probléma, illetve sok esetben bőrtünetek is követik (aknék, pattanások).

Mit vizsgálunk az ételintolerancia során?

A táplálék specifikus IgG molekula jelenlétét vizsgáljuk ételintolerancia gyanú esetében. Pozitív eredmény esetén ételintolerancia igazolható.

Hogyan kell készülni a mintavételre?

Nem éhgyomri vérvétel. Bő víz fogyasztása javasolt. Kérjük, kerülje az alkohol és dohánytermékek fogyasztását a vizsgálat előtt.

Mintavétel módja: vénás vérvétel (vénapunkció)

Minta típusa: alvadásban gátolt teljes vér

Mintavétel ára: a minta levétele díjtalan (a kiértékelés árát az oldal tetején találja)

Eredmény kiadása: a minta levételét követő 2-3 munkanapon belül

Eredmény értelmezése:
A leletek magyar és angol nyelven is tartalmazzák az információkat: a vizsgálat nevét, a mért értékeket, hivatalosan meghatározott referencia tartományokat, illetve egy jelölést az esetleges eltérés mértékéről.
(az általunk készített laborvizsgálatokon nem szerepel orvosi kiértékelés. Kérjük, eredményének pontos és részletes értelmezéséhez, valamint a diagnózis felállításához keressen fel szakorvost)

árpa, gliadin/glutén, zab, rozs, tönköly búza, búza, hajdina, lenmag, kukorica, köles, rizs, marha, csirke, bárány, disznó, pulyka, tehéntej, tojássárgája, tojásfehérje, kecskesajt, kecsketej, juhtej, juhsajt, joghurt, padlizsán, cékla, zöld paprika, brokkoli, sárgarépa, zeller, chili, uborka, torma, póréhagyma, olajbogyó, hagyma, burgonya, vörös káposzta, paradicsom, fehér répa, cukkini, articsóka, spárga, spenót, zöldbab, zöldborsó, szójabab, lencse, fehér bab, fejes saláta, madár saláta, alma, sárgabarack, banán, cseresznye, szőlő (fehér/kék), kiwi, citrom, nektarin, narancs, ananász, eper, görögdinnye, körte, szilva, grapefruit, őszibarack, datolya, bazsalikom, bors (fekete/ fehér), fahéj, fokhagyma, mustármag, szerecsendió, oregánó, petrezselyem, borsmenta, mák, rozmaring, kakukkfű, vanília, mandula, kesudió, kakaóbab, mogyoró, földimogyoró, pisztácia, szezámmag, napraforgó mag, dió, kókusz, gomba mix 1: laskagomba, csiperke, shitake, gomba mix 2: vargánya, tinorú gomba, folyami rák, lazac, tonhal, kagyló, nagy garnélarák, szardella/ajóka, kardhal, pisztráng, nyelvhal, tőkehal, sörélesztő, sütőélesztő, méz, kávé, fekete tea

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA