Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Műtét előtti laborcsomag

A VIZSGÁLAT ÁRA: 9.490 FT*

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA

Egy műtét még a mai korszerű orvosi technológia mellett is igen megterhelő a szervezet számára, főleg akkor, ha az altatásban történik. Ezért kiemelt figyelmet kell fordítani, még az egészséges páciensek esetében is, a műtétet megelőző kivizsgálásra, mely nem csak az EKG-t és mellkasröntgent foglalja magában, hanem fontos része a vérből történő szűrővizsgálat elvégzése is.

Kinek ajánljuk a műtét előtti laborcsomagunkat?

Ezt a lényeges vérvizsgálatot javasoljuk mindazok számára, akik valamilyen műtét előtt állnak és orvosuk kérésére, valamint saját maguk megnyugtatására, szeretnék a műtéti kockázatot a lehető legminimálisabbra csökkenteni.

Milyen értékeket vizsgál műtét előtti laborcsomagunk?

A műtét és legfőképpen az altatás miatt erőteljes terhelés éri a májat, a vesét, illetve a szívet, ezért laborcsomagunk ezen szervek optimális működésében fontos szerepet játszó enzimek (GPT, GOT) és paraméterek (kreatinin + eGFR, karbamid, ionok) vizsgálatát tartalmazza.
A szív megfelelő működését az ionok (K, Na, Cl) értékével tudjuk megvizsgálni, mert ezek kiemelkedő szerepet töltenek be a működése során, illetve a vesefunkciókról is képet kaphatunk álltaluk.
A csomag tartalmaz egy éhgyomri vércukor mérést is, ami kiemelten fontos mind egészséges, mind cukorbeteg páciensek esetében is, hiszen a hatékony és gyors sebgyógyuláshoz elengedhetetlen az optimális vércukorszint.
A műtétek előtt érdemes továbbá ismerni a véralvadási időt (prothrombin idő), hogy az esetleges vérzési rendellenességek időben felismerhetőek legyenek, illetve a vérrög képződést megelőzzük.
Ezeken felül a műtét előtti laborcsomagban található egy teljes vérkép vizsgálat is, amely képet ad a vér alkotó elemeiről és esetlegesen felmerülő gyulladásos állapotokról a szervezetben.
A vese betegségeinek teljesebb körű felülvizsgálatának érdekében, további szűrésére és gyulladások kimutatására vizeletvizsgálatot is tartalmaz csomagunk.

Hogyan kell készülni a mintavételre?

A vizsgálathoz a reggeli, első (középsugaras) vizelet is szükséges, amit kérjük hozzon magával.

Éhgyomri vérvétel. A vizsgálatot megelőző 12 órában semmilyen étel fogyasztása nem javasolt, mert olyan értékek mérésére kerül sor a vizsgálat során, melyek pontosságát befolyásolja. Víz fogyasztása megengedett, azonban más típusú folyadék szintén befolyásolja a vizsgálat eredményességét. Kérjük, kerülje az alkohol és dohánytermékek fogyasztását is a vizsgálat előtt.

Mintavétel módja: vénás vérvétel (vénapunkció)

Minta típusa: natív és alvadásban gátolt teljes vér

Eredmény kiadása: a mintavétel napján, legfeljebb 24 órán belül

Eredmény értelmezése:

A leletek magyar és angol nyelven is tartalmazzák az információkat: a vizsgálat nevét, a mért értékeket, hivatalosan meghatározott referencia tartományokat, egy jelölést az esetleges eltérés mértékéről.

(Az általunk készített laborvizsgálatokon nem szerepel orvosi kiértékelés. Kérjük, eredményének pontos és részletes értelmezéséhez, valamint a diagnózis felállításához keressen fel szakorvost)

Az Ön műtét előtti laborvizsgálatának szükséges tartalma csomagunkétól eltérő is lehet. Kérjük, konzultáljon erről előzetesen kezelőorvosával, és rendelje meg a szükséges kiegészítő vizsgálatokat is mintavétel előtt.

 • Teljes vérkép

 • GOT

 • GPT

 • Cl

 • Na

 • K

 • Karbamid

 • Kreatinin + eGFR

 • Vércukor

 • Prothrombin

 • Vizelet

*Laborvizsgálataink esetében a vizsgálati díjon felül 2000 Ft vérvételi és/vagy mintakezelési díjat számolunk fel.

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA