Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Allergia vizsgálat (étel) – Nutritív panel

A VIZSGÁLAT ÁRA (30 allergén): 14.990 FT*

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA

Kinek ajánlott az ételallergia vizsgálat?

Az allergia vizsgálat elvégzését felnőtteknek, és az időben történő észlelés érdekében gyermekeknél egyaránt javasoljuk, kiemeltképp azok számára, akik bármilyen tünetet tapasztaltak már vagy éppen tapasztalnak (pl. csalánkiütés, szédülés, nehéz légzés) valamely étel(ek) elfogyasztását követően.

Mi az ételallergia és mi a különbség az ételintoleranciához képest?

Az allergia és az intolerancia között nagy a különbség, ezért a két betegség, illetve annak vizsgálata nem összekeverendő egymással. Az ételintolerancia esetében jelentkező tünetek mögött az emésztőrendszer elégtelen működése áll (leginkább gyomor tünetek tapasztalhatóak meg, mint hányinger, hasmenés, émelygés, puffadás), míg az allergiás reakciókért az immunrendszer nem megfelelő működése a felelős, amely akár súlyosabb lefolyású, heveny bőr tünet (csalánkiütés), szédülést, nehéz légzést is okozhat.

A tünetek az elfogyasztott étel fogyasztását követően mindkét esetben általában 2 órán belül jelentkeznek.

Az ételallergia is elsősorban gyermekkorban alakul ki, de a felnőttek közel 2%-ának esetében is tapasztalhatóak allergiás megbetegedések, allergia kialakulása.

Mit tartalmaz az ételallergia vizsgálat?

Allergia vizsgálatunk 30 allergént tartalmazó csomagban elérhető, mely a legfőbb allergénekre adott specifikus (IgE) reakciót vizsgálja.

30 hangsúlyos ételallergénre specializált csomagunk az alábbi élelmiszereket vizsgálja:

földimogyoró, mogyoró, mandula, kesudió, borsó, szója, mustár, avokádó, paradicsom, fokhagyma, hagyma, zeller, alma, kivi, banán, őszibarack, sertés, marha, csirke, tőkehal, rák, garnélarák, tonhal, búzaliszt, kukoricaliszt, rizs, szezám, sütőélesztő, tehéntej, nBos-d8-Kazein, kecsketej, tojássárgája, tojásfehérje

Hogyan kell készülni a mintavételre?

Nem éhgyomri vérvétel. Bő víz fogyasztása javasolt. Kérjük, kerülje az alkohol és dohánytermékek fogyasztását a vizsgálat előtt.

Mintavétel módja: könyökhajlati vénás vérvétel (vénapunkció)

Minta típusa: natív teljes vér

Eredmény kiadása

5 munkanapon belül

Eredmény értelmezése:

A leletek magyar és angol nyelven is tartalmazzák az információkat: a vizsgálat nevét, a mért értékeket, hivatalosan meghatározott referencia tartományokat, egy jelölést az esetleges eltérés mértékéről.

(Az általunk készített laborvizsgálatokon nem szerepel orvosi kiértékelés. Kérjük, eredményének pontos és részletes értelmezéséhez, valamint a diagnózis felállításához keressen fel szakorvost)

*Laborvizsgálataink esetében a vizsgálati díjon felül 2000 Ft vérvételi és/vagy mintakezelési díjat számolunk fel.

Segítünk melyik tesztet válassza:
ételallergia vagy ételintolerancia?

Ételallergia:

Ételintolerancia:

FOGLALJON IDŐPONTOT VÉRVIZSGÁLATUNKRA