Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Allergia vizsgálat (légúti) – Inhalatív panel

A VIZSGÁLAT BEVEZETŐ ÁRA:

20 allergén: 10.990 FT
30 allergén: 12.990 FT

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA

Kinek ajánljuk a légúti allergia vizsgálatot?

Az allergia vizsgálat elvégzését felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt javasoljuk, kiemeltképp azok számára, akik a jellemző tünetek bármelyikét tapasztalták vagy tapasztalják (pl.: erős orrfolyás, tüsszögés, köhögés, nehéz légzés, asztma) akár a legerősebb allergia szezonban (tavasz, nyár), akár évszaktól függetlenül is.

A vizsgálat kifejezetten javasolt és fontos az asztmával már diagnosztizáltak esetében.

Mi a légúti allergia?

A légúti allergia mögött az immunrendszer nem megfelelő működése áll, aminek következtében a levegőben, a környezetben található anyagokat (pl.: parlagfű, pollenek, penészek) idegennek, ártalmasnak érzékeli a szervezet és túlzott immunreakciót mutat.

A légúti allergia az orrnyálkahártya gyulladását idézi elő, amely az úgynevezett szénanáthát okozza, illetve a hörgőrendszert érintve asztma kialakulásához is vezethet.

TÜNETEK: erős orrfolyás vagy orrdugulás; szem kivörösödése, viszketése; köhögés, nehéz légzés, esetlegesen fulladás, asztma.

Mit tartalmaz a légúti allergia vizsgálatunk?

Allergia vizsgálatunk 20 és 30 allergént tartalmazó csomagban is elérhető, melyek a legfőbb allergénekre adott specifikus (IgE) reakciót vizsgálják.

20 kiemelt allergénre specializált csomagunk az alábbi komponenseket tartalmazza:

borjúpázsit, csomós ebír, mezei komócsin, termesztett rozs, éger, nyírfa, mogyoró, tölgy, parlagfű, feketeüröm, utifű, 2 féle házi poratka, macska, kutya, ló, penészgomba, Cladosporium, Aspergillus, Alternaria

30 hangsúlyosabb allergénre specializált csomagunk az alábbi komponenseket tartalmazza:

nyír, mogyoró, tölgy, olivafa, platánfa, fehér kőris, ciprusfa, csillagpázsit, csomós ebír, mezei komócsin, réti perje, termesztett rozs, termesztett búza, latex, közönséges parlagfű, feketeüröm, utifű, falgyom, macska, kutya, ló, nyúl, Aspergillus, Candida, Alternaria, csótány, 2 féle házi poratka (lisztatka, poratka)

Hogyan kell készülni a mintavételre?

Nem éhgyomri vérvétel. Bő víz fogyasztása javasolt. Kérjük, kerülje az alkohol és dohánytermékek fogyasztását a vizsgálat előtt.

Mintavétel módja: könyökhajlati vénás vérvétel (vénapunkció)

Minta típusa: natív teljes vér

Mintavétel ára: a minta levétele díjtalan (a laborvizsgálat elkészítésének árát az oldal tetején találja)

Eredmény kiadása:

20-as panel: 3 munkanapon belül

30-as panel: 5 munkanapon belül

Eredmény értelmezése:

A leletek magyar és angol nyelven is tartalmazzák az információkat: a vizsgálat nevét, a mért értékeket, hivatalosan meghatározott referencia tartományokat, egy jelölést az esetleges eltérés mértékéről.

(Az általunk készített laborvizsgálatokon nem szerepel orvosi kiértékelés. Kérjük, eredményének pontos és részletes értelmezéséhez, valamint a diagnózis felállításához keressen fel szakorvost)

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA