Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

PAJZSMIRIGY HORMON VIZSGÁLATok

VIZSGÁLAT ÁRA:

PAJZSMIRIGY CSOMAG: 12.990 FT*
PAJZSMIRIGY EXTRA CSOMAG: 19.990 FT* 

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA

Kinek ajánljuk a vizsgálatot?

Manapság egyre több embert érint a pajzsmirigy kóros működése, nemtől és életkortól függetlenül. A pajzsmirigy betegsége miatt számos tünet alakulhat ki (elhízás, hirtelen fogyás, nyugtalanság, heves szívdobogás érzet, fáradtság, álmatlanság, depresszió, emésztési problémák), éppen ezért a pajzsmirigy hormonok vizsgálata már a rutin diagnosztika / kivizsgálás részévé vált. Csomagunkat elsősorban azoknak ajánljuk, akiknél rendszeresen fennállnak a felsorolt tünetek és szeretnénk választ kapni arra, hogy a tünetek hátterében a pajzsmirigy alul- vagy túlműködése áll. Továbbá a már meglévő hormonkezelés alatt álló személyeknek kiemelkedően fontos a hormon szint gyakori (3 havonta) ellenőrzése.

Mit tartalmaznak a csomagok?

A pajzsmirigy a nyak elülső részén, a légcső előtt elhelyezkedő, lepke formájú kétlebenyes belső elválasztású mirigy. Élettani feladta az anyagcsere sebességének szabályozásában, a fejlődésben, növekedésben, agyi működésben szerepet játszó hormonok termelése. Működését az agyalapi mirigy szabályozza, amely a hypotalamus irányítása alatt áll. A pajzsmirigy elsődleges feladata a jódtartalmú  hormonok termelése (tiroxin, T4 és T3).

A csomagunk ezért úgy került összeállításra, hogy a pajzsmirigy által termelt hormonok (TSH, FT3, FT4) vizsgálatával a legpontosabb képet kapjuk a pajzsmirigy megfelelő funkcionális működéséről.

Emellett vizsgáljuk az autoimmun pajzsmirigy betegség hátterében álló, Anti-TPO szintet is, mellyel kizárható vagy bizonyítható a betegség megléte.

A thyreoglobulin, mint tumormarker vizsgálatával pedig a pajzsmirigy daganatos megbetegedései követhetőek nyomon.

Az EXTRA csomag tartalmazza fehérjék lebontásban egyik legfontosabb szerepet játszó enzimnek az alkalikus foszfatáznak (ALP) a vizsgálatát, melynek kórosan alacsony szintje esetén pajzsmirigy alulműködés is fennállhat. Emellett az immunrendszer és hormonrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen D-vitamin szintjét is vizsgáljuk.

 

Hogyan kell készülni a mintavételre?

Nem éhgyomri vérvétel. Bő víz fogyasztása javasolt. Kérjük, kerülje az alkohol és dohánytermékek fogyasztását a vizsgálat előtt.

Mintavétel módja: vénás vérvétel (vénapunkció)

Minta típusa: natív teljes vér

Eredmény kiadása: a mintavétel napján, legfeljebb 24 órán belül

Eredmény értelmezése:
A leletek magyar és angol nyelven is tartalmazzák az információkat: a vizsgálat nevét, a mért értékeket, hivatalosan meghatározott referencia tartományokat, illetve egy jelölést az esetleges eltérés mértékéről.
(az általunk készített laborvizsgálatokon nem szerepel orvosi kiértékelés. Kérjük, eredményének pontos és részletes értelmezéséhez, valamint a diagnózis felállításához keressen fel szakorvost)

 • T3 szabad frakció (FT3)

 • T4 szabad frakció (FT4)

 • Thyreoglobulin

 • A-TPO

 • TSH (szuperszenzitiv)

 • TSH

 • FT3

 • FT4

 • Thyreoglobulin

 • Parathormon

 • A-TPO

 • D-vitamin

 • ALP

*Laborvizsgálataink esetében a vizsgálati díjon felül 2000 Ft vérvételi és/vagy mintakezelési díjat számolunk fel.

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA