Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Oltás utáni antitest teszt (IgG S)

A VIZSGÁLAT ÁRA: 5.900 Ft*

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA

SARS-CoV-2 tüske-fehérje (S) elleni IgG antitestek meghatározására szolgáló, antitest-szint ellenőrző vizsgálat (vénás vérből)

A pandémiát okozó koronavírus tüske (Spike, „S”) fehérjéje elleni IgG szint meghatározása során kapott pozitív eredménye igazolja, hogy kimutatható az új koronavírus elleni védőoltás következtében termelődő ellenanyag.
Érdemes az oltási dokumentációban írtak alapján, a teljes védettség kialakulásának várható ideje után, elvégeztetnie a tesztet (pl. a PFIZER esetén a 2. oltás után minimum 7 nappal ;  a kínai Sinopharm esetén a 2. oltás után minimum 3 héttel).

OLTÁS UTÁNI ANTITEST TESZT

Egy fertőzés során többféle ellenanyag termelődik, hiszen a vírusnak több eleme is immunreakciót válthat ki. Egyéni különbségek láthatók abban is, melyik típusú antitest milyen mértékben és mennyi ideig mutatható ki utána.  A COVID-19 megbetegedés megelőzésére használt oltások is különböznek abban, hogy milyen ellenanyag-választ képesek kiváltani. Ezt nagyban meghatározza az oltóanyag technológiája, de tesztünkkel minden esetben kimutatható az immunválasz.

Amennyiben a COVID fertőzést tünetekkel, vagy tünetmentesen átvészelte, a vizsgálat pozitív eredményt adhat, tehát az „S” protein elleni IgG emelkedett szintet mutathat. Ez a folyamat a védőoltás hatásához hasonló mechanizmus alapján jön létre, és a vírus elleni hatékony védelem jele lehet.

A vizsgálat nem alkalmazható a következő esetek megválaszolására:

  • Aktuális fertőzőképesség meghatározása – ehhez PCR vizsgálat szükséges!
  • Nem különíti el a korábban lezajlott infekciót az éppen aktívan zajló fertőzéstől!

Hogyan kell készülni a mintavételre? 

A tesztnek nincs előfeltétele. Nyugodtan lehet előtte ételt és italt fogyasztani, illetve nincs egyéb kizáró tényezője sem. Vizsgálatunkra az általános vérvételi feltételek vonatkoznak.

Mintavétel módja: vénás vérvétel (vénapunkció) (nem szükséges éhgyomorra)

Minta típusa: savó, natív vér

Specificitás, szenzitivitás a tesztleírás alapján: specificitás 99,55%, érzékenység a tünetek megjelenése után 15 nappal 99,37%, a PCR–pozitivitás után 15 nappal 98,81%

Eredmény kiadása: 6-8 órán belül.

FONTOS: Amennyiben úgy érzi, hogy Önnek jelenleg is fennálló tünetei lehetnek, PCR tesztre van szüksége.

OLTÁS UTÁNI ANTITEST TESZT vizsgálati eredményének értelmezése:

Az IgG S teszt, vagyis a tüskefehérje elleni antitest-szint vizsgálata kvantitatív mérés, ahol a POZITÍV vagy NEGATÍV szöveges értékelés mellett feltüntetésre kerül a pontos antitest mennyiség U/ml (unit/mililiter)-ben megadva. Oltást követően, ha magas a szintje az az oltás hatékonyságáról adhat információt.

  • Pozitív az eredmény, ha a mért érték ≥ 0,8 AU/ml. A vizsgált páciens szervezetében a koronavírus elleni antitest jelen van.
  • Negatív az eredmény, ha a mért érték < 0,8 AU/ml. A vizsgált páciens szervezetében a koronavírus elleni antitest nincs jelen.

A teszteredményeinken magyar és (díjmentesen) angol nyelven egyaránt feltüntetésre kerülnek az információk és az eredmények.

*Laborvizsgálataink esetében a vizsgálati díjon felül 2000 Ft vérvételi és/vagy mintakezelési díjat számolunk fel.

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA

Kérjen kombinált COVID-19 antitest tesztet (SARS-CoV-2 tüske-fehérje (S) és nukleokapszid (N) elleni antitestek vizsgálata), amivel nem csak oltása hatékonyságát ismerheti meg, hanem egyben azt is, hogy volt-e már korábban vírusfertőzött!

COVID-19 kombinált ellenanyag tesztünk ára most csak 11.800 Ft, mely tartalmazza mind az IgG S és IgG N antitestek vizsgálatát is!