Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Alzheimer diagnosztika laborcsomag

Kedvezményes 59.990 Ft-os*
bevezető áron

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA
+36/1 422-08-08

Szűrő laborvizsgálatunk Kelet-Közép-Európában egyedülálló, melynek köszönhetően elsőként Magyarországon van lehetőség az Alzheimer-kór korai diagnózisára.

Ezzel a lehetőséggel már a tünetmentesség idején, akár 10-15 évvel a panaszok megjelenése előtt előre jelezhető a betegség kialakulása. Ennek azért kiemelt a jelentősége, mert a korai felismerés növeli a kezelések hatékonyságát, így nagyságrendekkel képes javítani az életminőséget.

Ez a komplex szűrővizsgálat egyszerűen és gyorsan, egy vérteszten keresztül képes a vérből kimutatni a betegségben felszaporodó kóros fehérjéket. Ráadásul, amennyiben a laboreredmény magas rizikófaktort jelez, lehetőség van akár további, kiegészítő szolgáltatás igénybevételére (neurológus, képalkotó diagnosztika) a laborunkban megrendelt laborvizsgálat mellé.

Eredmény kiadása: mintavételt követően 12 munkanapon belül

 1. Kortól függetlenül ajánljuk, hiszen akár 15-20 évvel előre lehet diagnosztizálni ezzel a teszttel az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.

 2. Olyan személyeknek, akiknél fokozott a kockázata az Alzheimer-kór kialakulásának: Ilyenek lehetnek a családban Alzheimer-kórban szenvedő személyek, a genetikai hajlamot hordozók, vagy a kognitív hanyatlás enyhe jeleit mutató személyek.

 3. Olyan személyeknek, akik aggódnak az Alzheimer-kór miatt: A teszt segíthet megnyugtatni azokat a személyeket, akik aggódnak a kognitív funkcióik, mentális egészségük hanyatlása miatt.

 4. Ha enyhe kognitív zavarban (MCI) szenved: Az MCI az Alzheimer-kór előtti stádium.

 5. Akiknél a családban előfordult Alzheimer-kór: A családban előforduló Alzheimer-kór növeli a kockázatot.

 6. Akiknél fennáll a kockázata a demenciának: Ez magában foglalja azokat a személyeket, akik cukorbetegségben, magas vérnyomásban vagy elhízásban szenvednek.
 • Gyors: A mintavétel elvégzése mindössze néhány percet vesz igénybe.

 • Fájdalommentes: könyökhajlati vénás vérből veszi le a mintát egy professzionális szakember.

 • Egyszerű: A teszt nem invazív, nincs sebészeti beavatkozás, röntgen vagy MRI, csupán egy kis vérmintára van szükség.

 • Pontos: a statisztikák alapján a teszt 85-90%-os pontossággal képes azonosítani az Alzheimer-kórt.

A vizsgálathoz, ha van rá lehetősége, kérjük hozza magával a reggeli, első középsugaras vizelet mintát (gyógyszertárban kapható ehhez vizeletes pohár), de a helyszínen is van lehetőség a minta levételére.

Éhgyomri vérvétel. A vizsgálatot megelőző 12 órában semmilyen étel fogyasztása nem javasolt, mert olyan értékek mérésére kerül sor a vizsgálat során, melyek pontosságát befolyásolja. Víz fogyasztása megengedett, azonban más típusú folyadék szintén befolyásolja a vizsgálat eredményességét. Kérjük, kerülje az alkohol és dohánytermékek fogyasztását is a vizsgálat előtt.

Mintavétel módja: vénás vérvétel (vénapunkció)

Minta típusa: natív és alvadásban gátolt teljes vér

A leletek magyar és angol nyelven is tartalmazzák az információkat: a vizsgálat nevét, a mért értékeket, hivatalosan meghatározott referencia tartományokat, illetve egy jelölést az esetleges eltérés mértékéről.

Az általunk készített laborvizsgálatokon nem szerepel orvosi kiértékelés. Kérjük, eredményének pontos és részletes értelmezéséhez, valamint a diagnózis felállításához keressen fel szakorvost.

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA
+36/1 422-08-08

Kérdése van? Időpontot foglalna? 
Írjon nekünk üzenetet!

Blank Form (#11) (#13)

Az Alzheimer diagnosztika laborcsomag a következőket tartalmazza:

 • TSH

 • FT3

 • FT4

 • Szérum folsav

 • B12 vitamin

 • Általános szűrőcsomag 

 • AlzON teszt (oligomerizált béta-amiloid kimutatása vérplazmából)

*Laborvizsgálataink esetében a vizsgálati díjon felül 2000 Ft vérvételi és/vagy mintakezelési díjat számolunk fel.