Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gyerek hepatitis szűrővizsgálat
(új típusú májgyulladás)

A VIZSGÁLAT BEVEZETŐ ÁRA: 15.990 FT

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA

Kinek ajánlott a Gyerek hepatitis szűrés?

A közelmúltban, már Magyarországon is, de főleg az Egyesült Királyságban, illetve Európa több országában számoltak már be új, rejtélyes, a gyermekeket érintő hepatitis fertőzésről.

Olyan, a májat érintő heveny vagy idült gyulladásos megbetegedésről van szó, mely hátterében a hepatitis vírusok valamelyike állhat. A tünetek kezdetben enyhék lehetnek, főként emésztési panaszok (pl.: hányinger, hányás, gyomorfájás), de sok esetben a betegséget magas láz is kíséri, illetve a bőr sárgasága is megfigyelhető. A betegség késői diagnosztizálása esetén akár súlyos májkárosodás is bekövetkezhet. A súlyosabb lefolyású megbetegedés a gyermekek körében ugyan egyelőre igen ritka, de érdemes most kiemelt figyelmet fordítani egészségügyi állapotukra és az időben történő diagnosztizálásra.

Kutatások vizsgálják, hogy a gyerekeket érintő hepatitis fertőzés mennyire hozható összefüggésbe valamely koronavírus mutánssal vagy akár mRNS típusú vakcinákkal, így amennyiben teljes képet szeretne kapni, érdemes lehet egyúttal elvégeztetni COVID-19 antitest vizsgálatunkat is (oltás utáni IgG S, fertőzés utáni IgG N és kombiált IgG S + IgG N). Az antitest vizsgálatokkal nyomon követhető a fertőzésen való átesettség, illetve a vakcinák hatása, ami segítheti a hepatitis fertőzést kiegészítő információkkal, a védettséget illetően, az orvos számára.

FONTOS: 20% kedvezményt biztosítunk a COVID-19 antitest vizsgálatok (oltás utáni IgG S, fertőzés utáni IgG N és kombinált IgG S + IgG N) árából, a szűrővizsgálatot igény bevevő pácienseink számára!

Mit tartalmaz a Gyerek hepatitis szűrés?

A szűrővizsgálat a hepatitis fertőzéseket és a májgyulladás lehetőségét képes kizárni. Az összeállítás során szakembereink kiemelten figyeltek arra, hogy az elemek a lehető legszélesebb skálán vizsgálják a máj és immunrendszer működését, valamint az azok működésében részt vevő komponensek értékeit.

A  szűrővizsgálat kiemelt tartalma a Hepatitis A, C vírusok elleni antitest mérése, valamint a Hepatitis B vírus antigén meghatározása, ezen felül a máj megfelelő funkcionális működéséért felelős, a szervezet fő enzimjeinek vizsgálata (sGOT, sGPT, Gamma-GT, LDH, direkt és totál bilirubin), mivel a májenzimek értékeinek emelkedése indikátora lehet a hepatitis fertőzés meglétének.

Az immunrendszer állapotáról, a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokról a vérkép vizsgálatával kaphatunk képet. Az új fertőzés esetén jellemzőbben alacsonyabb fehérvérsejt számról és emelkedett limfocita számról számoltak be, így ezeket is vizsgálja szűrésünk.

Hepatitis fertőzés esetén a vizeletben lévő urobilinogén (UBG) szintje megemelkedik. A vérben a kalcium és magnézium mennyisége nő, míg az alubim és összfehérje csökken. A szűrővizsgálat komplexitása és teljesebb körű egészségügyi állapot megállapításának érdekében ezért ezen paraméterek is megtalálhatóak laborcsomagunkban.

Hogyan kell készülni a mintavételre?

A vizsgálathoz a reggeli, első (középsugaras) vizelet is szükséges, amit kérjük hozzon magával.

Nem éhgyomri vérvétel. Bő víz fogyasztása javasolt.

Mintavétel módja: vénás vérvétel (vénapunkció)

Minta típusa: natív és alvadásban gátolt teljes vér

Eredmény kiadása: a mintavétel napján, legfeljebb 24 órán belül

Eredmény értelmezése:

A leletek magyar és angol nyelven is tartalmazzák az információkat: a vizsgálat nevét(Gyerek hepatitis szűrés), a mért értékeket, hivatalosan meghatározott referencia tartományokat, egy jelölést az esetleges eltérés mértékéről.

(Az általunk készített laborvizsgálatokon nem szerepel orvosi kiértékelés. Kérjük, eredményének pontos és részletes értelmezéséhez, valamint a diagnózis felállításához keressen fel szakorvost)

 • Hepatitis A (Anti-HAV)

 • Hepatitis B (HBsAg)

 • Hepatitis C (Anti-HCV)

 • sGOT

 • sGPT

 • GGT

 • Direkt bilirubin

 • Totál bilirubin

 • Ferritin

 • LDH

 • Albumin

 • Összfehérje

 • Kalcium

 • Magnézium

 • Vizelet

 • Vérkép

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA