Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kismama csomagok

KISMAMA CSOMAGOK

BEVEZETŐ ÁRAINK:
I. TRIMESZTER: 29.990 FT
II. TRIMESZTER: 9.990 FT
III. TRIMESZTER: 9.990 FT

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA

Már a várandósság első pillanatában fontos meggyőződnünk arról, hogy szervezetünk megfelelően működik-e, felkészült-e a babavárás időszakára. Még fontosabbá válik számos alapbetegség kizárása, vagy megfelelő időben történő diagnosztizálása és kezelése. A magzat egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen az egészséges anyai szervezet.

Kinek ajánljuk a csomagot?

Mivel a várandósság már az első perctől fogva komoly változásokat indít el a szervezetben, ezért a Kismama I. trimeszter csomagot ajánljuk minden kismamának, aki szeretné felmérni egészségi állapotát és szeretné kizárni számos fertőző, a magzat számára veszélyes betegség meglétét.

A Kismama II. trimeszter csomagot azoknak a kismamáknak javasoljuk, akik szeretnének meggyőződni arról, hogy várandósságuk során egészségi állapotuk rendben van, a magzat egészséges fejlődéséhez a szervezet rendben működik. (UGYANEZ írható a III. trimeszterhez is, illetve az I. trimeszter első fele is, a többi csomagban nincs benne a vírus fertőzések szűrése, csak az ASO).

Mit tartalmaz a csomag?

A Kismama csomagjaink úgy kerültek összeállításra, hogy a várandósság mindhárom trimeszterének esetében vizsgáljak az élettanilag legfontosabb enzimek, lebontási termékek, hormonok, vitaminok és nyomelemek szintjét.

Az I. trimeszter csomagban vizsgált számos paraméterrel, mint például a GPT, GGT, GOT, amiláz a szervezet legfontosabb enzimet térképezzük fel. Vizsgáljuk a szív- és érrendszer optimális működéséhez nélkülözhetetlen koleszterin, LDL-, HDL-koleszterin, triglicerid, valamint ionok (Na, K, Cl szintjét. Nagy hangsúlyt fektetünk továbbá a szénhidrát anyagcsere működését célzó értékek vizsgálatára is (vércukor, vizelet cukor mérése), valamint a vese funkció működésére (kreatinin + eGFR).

Vizsgáljuk továbbá a teljes vérkép, vas, ferritin szint mérésével a vérképző rendszer és vasháztartási rendszer épségét, illetve a véralvadás sebességét befolyásoló prothrombin szintjét.

Az CRP és teljes vérkép vizsgálattal pedig a szervezetben zajló aktuális gyulladásos folyamatokra, illetve az immunrendszer működésére kapunk választ. Az immunrendszer egészséges működéséhez elengedhetetlen a szervezet megfelelő D-vitamin szintje, mely szintén diagnosztizálásra kerül.

A várandósság során a lecsökkent kalcium szint miatt kiemelten fontos a megfelelő mennyiségű D-vitamin szint. Ennek megfelelően a D-vitamin szint mellett mérjük a kalcium, a foszfát és magnézium szintjét is, melyek elengedhetetlenek az ép csontozat fenntartásában.

A várandósság során megnövekszik a szervezet jód igénye, ezért gyakran léphet fel a pajzsmirigyet érintő hormon hiánya. A pajzsmirigy ép működése alapvető fontosságú a magzat egészséges fejlődéséhez, így a TSH szint mérésével ellenőrizni lehet a pajzsmirigy megfelelő funkcionális működését.

Csomagunk kiemelt tartalma a fertőző betegségek diagnosztikája. Az Anti-Streptolizon O szint mérésével a közelmúltban lezajlott Streptococcus pyogenes fertőzés mutatható ki, melynek antibiotikummal történő kezelése fontos! A fertőző betegségek kizárásra vizsgáljuk a Hepatitis C vírus elleni ellenanyag szintet, a Hepatitis B vírus felszíni antigént és a Treponema pallidium baktérium elleni összes antitestet.

Hogyan kell készülni a mintavételre?

Éhgyomri vérvétel. A vizsgálatot megelőző 12 órában semmilyen étel fogyasztása nem javasolt, mert olyan értékek mérésére kerül sor a vizsgálat során, melyek pontosságát befolyásolja. Víz fogyasztása megengedett, azonban más típusú folyadék szintén befolyásolja a vizsgálat eredményességét. Kérjük, kerülje az alkohol és dohánytermékek fogyasztását is a vizsgálat előtt.

Mintavétel módja: vénás vérvétel (vénapunkció)

Minta típusa: natív és alvadásban gátolt teljes vér

Mintavétel ára: a minta levétele díjtalan (a kiértékelés árát az oldal tetején találja)

Eredmény kiadása: a mintavétel napján, legfeljebb 24 órán belül

Eredmény értelmezése:
A leletek magyar és angol nyelven is tartalmazzák az információkat: a vizsgálat nevét, a mért értékeket, hivatalosan meghatározott referencia tartományokat, illetve egy jelölést az esetleges eltérés mértékéről.
(az általunk készített laborvizsgálatokon nem szerepel orvosi kiértékelés. Kérjük, eredményének pontos és részletes értelmezéséhez, valamint a diagnózis felállításához keressen fel szakorvost)

GPT
Albumin
ALP
Vizelet
Amiláz
A-HCV
Anti-streptolizin O (ASO)
GOT
CRP
D-vitamin
Ferritin
Foszfát
GGT
Glükóz
HDL-koleszterin
HBSAg II
A-HBS
Húgysav
Kalcium
Kálium
Karbamid
Klorid
Koleszterin
Direkt bilirubin
Kreatinin + eGFR
LDH
Magnézium
Nátrium
Totál bilirubin
Összfehérje
Protrombin
Transzferrin
Treponema pallidium (Szifilsz teszt)
Triglicerid
TSH
Vas
Teljes vérkép

GPT
Albumin
ALP
Vizelet
Amiláz
Anti-streptolizin O (ASO)
GOT
Ferritin
Foszfát
GGT
Glükóz
HDL-koleszterin
Húgysav
Kalcium
Kálium
Karbamid
Klorid
Koleszterin
Direkt bilirubin
Kreatinin + eGFR
LDH
Magnézium
Nátrium
Totál bilirubin
Összfehérje
Transzferrin
Triglicerid
TSH
Vas
Teljes vérkép

GPT
Albumin
ALP
Vizelet
GOT
CRP
Ferritin
Foszfát
GGT
Glükóz (2 pontos, 0-120 perces)
HDL-koleszterin
Húgysav
Kalcium
Kálium
Karbamid
Klorid
Koleszterin
Direkt bilirubin
Kreatinin + eGFR
LDH
Magnézium
Nátrium
Totál bilirubin
Összfehérje
Transzferrin
Triglicerid
TSH
Vas
Teljes vérkép

 

IDŐPONTFOGLALÁS A VIZSGÁLATRA